Daniël Lohues

In z’n huis tussen de bomen is Lohues bezig. Popmuziek, klassieke muziek, het platteland, de stad. God, de duivel, reizen, heimwee, liefde, en het tegenovergestelde daar van. Verhalen over het verleden, dromen over de toekomst. De nieuwste dorpsroddels en het laatste wereldnieuws. Lohues vertelt er op zijn geheel eigen manier over, en verwerkt de dingen in zijn liedjes. Daniël Lohues is een oorspronkelijke Drent die naast zijn bands Skik en Lohues en de Louisiana Blues Club een nieuw pad in slaat. Een pad dat verrassend dicht langs zijn huis loopt. Verhalen vertellen en liedjes zingen, dat doet ie immers al zijn hele leven.

Daniël Lohues zingt zijn eigen lied. Hij vertelt waar gebeurde verhalen. Soms is Daniël de voorman van een band. ‘Allennig’ is hij een troubadour die u meeneemt op een reis. Over dichtbij en ver weg, blijven en weggaan. Over de liefde, die het verschil maakt tussen wereld en planeet.

‘Allennig I’ was de winter. ‘Allennig II’ de lente. Op het in het voorjaar van 2009 te verschijnen ‘Allennig III’ hoort u nieuwe liedjes en verhalen die tijdens zomernachten bij het vuur in Erica, Drenthe te horen zijn.
Daniël is een ambachtsman die houdt van zijn gereedschap. Opa’s traporgel, de accordeon van zijn vader, z’n vleugel, snaarinstrumenten en mondharmonica’s. Het verleden en de toekomst draaien logisch rond het nu. Tekens van de tijd. Heimwee en hoop. Alles op die typisch Lohuesiaanse manier. Vol liefde, humor en muziek!

www.lohues.nl