Will Knox

Will Knox (1986, Hammersmith London) heeft de gave om je binnen een paar seconden mee te nemen in een verhaal. Verhalen over het veranderende leven in de stad, familie, vriendschap en liefde. Het prachtige album ‘The River Ink’ staat er vol mee. Nummers die je stuk voor stuk bedekken onder een warme deken van melancholie en hoop. Niet voor niets noemt Will Knox zelf Nick Drake en Damien Rice als invloeden.

Will Knox haalt zijn inspiratie letterlijk overal vandaan. Zijn muziek en talent brengt de in Londen woonachtige singer-songwriter de hele wereld over. Hij woonde een tijdje in New York en reist veel om muziek te maken en nummers te schrijven met anderen. De link met Nederland is er al jaren. Zijn neef woont er, Dennis Bergkamp die uitkwam voor zijn favoriete voetbalclub Arsenal en de nummers ‘Let The River In’ en ‘Hungry’ die hij samen met Dotan schreef. Op ‘The River Ink’ combineert hij zijn vakmanschap als songwriter met zijn eigen verhaal en emoties.  Een album vol liedjes die dicht op je huid zitten.

Live weet Will Knox de intimiteit van ‘The River Ink’ mooi over te brengen. Hoe je de innemende Engselman ook ziet spelen, solo, met cellist of met een hele band, het voelt alsof een goede bekende je bij praat over zijn leven. Een goede bekende die al na een paar keer luisteren veranderd in een vriend die je vaker wil zien.

www.will-knox.com