26-02-2016

Nieuwe album ‘Aosem’ van Daniël Lohues verschenen

Vandaag is het nieuwe album ‘Aosem’ van Daniël Lohues verschenen. Op het album staat een keuze uit songs die hij in november 2015 schreef. Hij nam ze in december op met verschillende muzikanten en speelde ook op een paar opnames alle instrumenten zelf.

Daniël’s kenmerkende elektrische gitaarsolo’s geven dit nieuwe album een bijzondere lading.

Zelf zegt hij over de opnames:

Eigenlijk heb ik het net zo gedaan als eerder, toen ik thuis met een viersporenrecordertje in mijn eentje eigen muzieken opnam. Gewoon zorgen dat wat je in je hoofd hebt, dat je dat op de band krijgt.

‘Aosem’ is verkrijgbaar via de webshop, te bestellen op iTunes en te beluisteren op onder andere Spotify.

Theatertournee

Daniël Lohues trekt de komende maanden door Nederland met zijn nieuwe theatervoorstelling. De laatste kaarten zijn via de betreffende theaters beschikbaar.

In die theatervoorstelling ‘Aosem’ zal Daniël naast fonkelnieuwe songs ook zijn favoriete nummers spelen en zingen van vorige platen. Ook zullen nieuwe verhalen en belevenissen, grappige avonturen en herinneringen, inkijkjes in het proces van het liedjes maken en verhalen over waar dingen vandaan komen als relativerende troost voorbij komen. En dat allemaal op de voor Daniël zo typerende manier van kijken naar de wereld. Hoewel hij dat zelf heel anders ziet.

Daniël Lohues kreeg voor zijn werk tot nu toe ondermeer onderscheidingen als een Zilveren Harp, Edison, Annie MG Schmidt prijs, hij werd Ere Burger van de gemeente Emmen, ontving de Dagblad van het Noorden prijs, de H.T. Buiskool trofee en de Culturele Prijs van Oost Nederland.

Bekijk alle data in de agenda